hits

Bollywood- versjonen av hverdagsklær

Paljetter er ikke alles basic instinct i hverdagen, men nå kommer utvalget som gir deg alt du trenger for å bli jobbens glam-dronning.

 

 

Fra ensfarget til mønstret: Christian Dior- designer Raf Simons har fått utfordringen med å gjøre Dior- kodene mer attraktive for ungdom. I Esprit Dior Tokyo 2015- kolleksjonen ga han et godt svar på det: Paljetter som etterligner en mønstret strikkegenser!

Flere designere har tidligere lykkes med å dreie paljetter bort fra kjolesfæren, og gjøre de hverdags- chice. Da helst i ensfarget valør. Nyheten nå er at kompleksiteten øker med paljett- tegninger og mønstre som også er vanskeligere for billigkjedene å kopiere. Fargespillet i buksene fra Dior Couture (t.v.) er omhyggelig plassert.


Tålmodighetsprøve: Noe forteller meg at det er drepende kjedelig å jobbe i atelieet til Chanel. Blant horder av håndfestede gullpaljetter skjuler det seg en liten detalj. Slike designplaner er lite typisk masseproduksjon der det lille ekstra går på bekostning av tidsbruk og pris.

Setter også pris på firkantede paljetter som erstatter blomsterprint på genseren i Lanvins høstkolleksjon (se full størrelse lenger ned).

Elefanten i rommet:
Giambattista Valli gjør en ellers så anonym lysebrun strikket genser til et ha- objekt. "Firstelsesfaktoren" er selvsagt paljettpanelet formet som en V.

Balenciaga- designer Wang leverer sin siste høstkolleksjon for merket. Her finner vi bl.a. en genser med metalliske firkanter lagt som i et puslespill. Ganske langt unna de treningsgenserne som bygde Wangs eget merke.

 


Dries Van Noten er ikke et flokkdyr når det kommer til design. Som regel forsøker han å separere individet fra massen, og lager ikke kolleksjoner utelukkende basert på sesongens trendanalyser. Sånn sett er også hans utvalg av paljettgensere i høst ikke helt mainstream. Paljettfrynser og oppdelte felt der mønsteret skinner igjennom gjør den normalt så gjenkjennelige college- genseren ugjenkjennelig.
         
Å blande formelle og uformelle elementer i stylingen har lenge vært en populær beskjeftigelse Dermed har vi også fått duoene blondeskjørt + strikket genser, og basketsko + ballkjole som habile kjennetegn på moderne outfits. Nå kobles disse stilkodene i ett og samme plagg. Skjorte og topp er klar til både hverdags og fest. Hjelpemiddelet er selvsagt paljetter.


Det er ikke bare Saint Laurent/ Hedi Slimane som gir adgangsnekt til journalister som ikke holder på smiske- tonen i sine analyser av kolleksjoner. Moteskribenten Colin McDowell ble rammet av samme syndrom etter at han stemplet Temperly London som design som utelukkende fløt på vintage- estetikk. Jeg mener det er fair å si at høstens paljettdress med palazzobukser også er framoverlent.

Dersom paljett- saken fra Calvin Kleins neste sommerkolleksjon virkelig er en buksedress, og ikke et synsbedrag, setter jeg den opp på ønskeliten! Men bytter ut maxi- BH med en enkel hvit t- skjorte...Temaet her er som kjent hverdag:)


Pels får nå nye overskrifter utover dyreplageri. Kanskje kan litt paljettglans få den inn i varmen...

Bouchra Jarrar (t.v.) lager utelukkende couture - men alltid med en hverdagslig enkelhet. Her er det mangel på gigantiske overdrivelser som flyter på fantasien alene, men ikke på ettertanke som dveler ved noen nye brukervennelige detaljer.


Dersom ikke penger var innvolvert er det kun en designer som kunne fått meg til å se to ganger på gørrkjedelig rute-blazer i høst. I Bertrand Guyons hender (ny designer for Schiaparelli) er den like kosmopolitisk som opphavskvinnen selv. Elsa levde mellom Italia, Paris, London og USA, og paljettkragen med sjokkrosa dealjer er lang unna etiketten til en korrekt, engelsk adelsmann!

Pilotjakken har fått mange nye ansikter i det siste. Det var kanskje bare et spørsmål om tid før vi så linjer med bling som en del av make-overen, men Nicolas Ghesquiere var uansett først!

 

         

Galmour made for walking: Det pleier å være hakket lettere å være mer innovativ og slå seg løs når det kommer til sko. Kan lett se for meg flere kjendis- stylister som kranger om både pumpsene fra Rochas og støvlettene fra MM6 dersom de kun finnes i et begrenset antall. For mannen i gata derimot er lårhøye paljettstøvletter verre å finne anledninger til dersom anonymitet er konfortsonen. 

Mye tyder på at Marigela går et par skritt bort fra et av sine varemerker(: diskresjon) med dramaturgi- designeren Galliano ved spakene.Hedi Slimane har gjort lite for Saint Lauren annet enn å reprodusere klassikere, med vekt på ungdomsmote som av og til drar veksel på det som henger på stativene i kjedebutikkene. Eller jo, motehuset tjener GODT på hans designfilosofi, og det er jo noe:). I neste sommers coture- kolleksjon for herrer bytter han repetisjon med innovasjon, så vidt jeg kan se. Reptilskinn der mønsteret er klippet i runde paljett- sirkler snakker til hipsterhjertet.
 

photo cred. vogue.com, luisaviaroma.com (lanvin), Saint Lauren Instagram, sabine_g/instagram, Christian Dior facebook, #mote #trend #paljetter

  

 

 

 

 

 

Én kommentar

sammegreia

21.09.2015 kl.16:30

Håper du får en superflott dag videre!<3

Hadde satt stor pris på om du hadde sjekket innom vår blogg;)

Skriv en ny kommentar