Oscar fotnoter - en uke klokere

Meryl Streep er en skuespiller som aldri har latt forfengelighet gå foran skuespillerprestasjoner, men det er ikke det du får kred for Oscarnatten. Et forstyrrende, ukledelig antrekk kan nærmest sette prisnominasjoner i skyggen. Den kollektive hukommelsen slipper dessverre ikke slik visuell info med lett hjerte. Som vi vet sirkulerer tabbe- antrekkene på årlig replay. Kanskje ikke så rart at i valget mellom å gå ubemerket og kjedelig, eller ta oppsiktsvekkende sjanser som premieres med smiger, var det mange som snublet. Det er faktisk tradizione. Og god underholdning.

Likevel, la meg oppsummere noen strategier når du først oppsøker løvenes hule. Hollywood og LA er jo ikke lenger bare amerikanernes playground. Norske skuespillere er visst også poppis i byen, sies det, og ingen synes det er rart at Skam- William og folka fra "Unge Lovende" var tilstede i filmbyen med visse (grandiose) ambisjoner om å være en del av (en hvilken som helst) casting i nærmeste fremtid (pretty please). Neste gang kan det like gjerne være deg!

Some do's and dont's

 
La oss angripe kveldens altoverskyggende bigesjeft: the dressing game. Det er sjelden hele verden ser på samme tv- program. Når du først står i posisjon foran blitzlampene er det om å gjøre å kjøre på med selvreklame. Tenk på dette som å skrive din egen CV- men uten meritter- kun bilde. Har du "noe" ved deg (les: ikke personlighet,talent, eller suksessfulle bedrifter, men antrekk) fortsetter snakkisen å leve sitt eget liv. Instagram, remember?

Slik de feteste modelljobbene nå går til jentene med flest følgere, er det også håp for jenter med skrantene skuespiller- begavelser. Hvorfor ligge med regissøren når du nærmest kan løftes inn på filmsettet via topplasseringen på årets viktigste best- kledde ranking? Chrissy Teigen (ovenfor) er et godt eksempel på hvordan du skaper ekstra blest om deg selv. Den norsk- ættede kjendisen er vanligvis en interessemessig no- go- sone for min del. Men før jeg rakk å tenke; hva gjør HUN der- er hun skuespiller også, nå? - så kom kjolen meg i forkjøpet. Valget fra Zuhair Murad har interessante detaljer som jeg ikke har sett før, og er elegant. Som modell, vet hun også hvordan man gjør entré og fører seg i en kjole for de store anledninger.

                                                      
Dakota Johnson i Gucci. Er dette det kuleste eksempelet på "young Hollywood"? Jeg ser nemlig bare konturene av en gammel sjel innestengt i en ung kropp. Sorry, det er ikke alltid du kan stole blindt på hypen. Alessandro Micheles vintage- univers er ikke til Oscar- bruk. 

                                  
Maxisløyfe rundt midjen er foryngrende inntil du har fyllt 10 år. Deretter, se gjerne etter oppdaterte måter å skjule midjen på. Det er verdt å merke seg et par kjøreregler fra Chanel Couture Spring 2017: 

1) Skal du eksperimentere med en midjetung siluett gjøres det gjerne i svart.  2) Om midjen skal skjules, åpne gjerne opp for litt ekstra hud andre steder.

                                                
                   Hva gjør du når make- upen ikke sitter, og en lang, trendy dukkekjole fra Valentino heller ikke er din perfekte partner in crime? 
  
Vel, du kunne jo ha spurt om å få se på den aktuelle couture- kolleksjonen til Valentino! Det er viktig for B- skuespillere og andre (bedre halvdeler f.eks) med gratisbillett til Oscarsermonien å vite at akkurat denne kvelden gjelder ikke "vet du ikke hvem jeg er", men "vet du ikke HVOR jeg skal". Oscar red- carpet er døråpneren inn til designernes hellige gral. Når du ikke er gazelle på strømpelesten er det et must å vise litt hud, om du skal gå maxi-kjole- veien.

                         
Meryl Streep kunne feire sin 20. Oscarnominasjon i år. Meningen var at hun skulle markere den æren i en spesialdesignet Chanelkjole. Dessverre fikk skuespilleren et blaff av havesjuke, langt inn i produksjonen av 100 000 euro gaven fra Karl Lagerfeld. Det viste seg at Elie Saab var villig til å bla opp 85 000 pund for å velge et av hans design isteden. Chanelsjefen er ikke interessert i å være med på en budkrig. - Vi gir de kjolene, vi produserer dem...men vi betaler ikke, sa Karl til Daily Mail. Selv en djevel i Prada vet bedre enn å fornærme moteindustriens mektigste. 
Streep: Kanskje be dine folk ringe hans folk nå? La oss håpe at din neste rolle er en grådig diva, så kan dette opptrinnet forsvares som research...

                            
Draperte festkjoler har alltid hatt dametekke, men er du smart så velger du en drapering som ikke er en gresk gudinne verdig.

Så smart var ikke Charlize Tehron og Dior. En klassiker må dele oppmerksomheten med mange andre. Hally Berry og Versace derimot, vil bli godt husket, men av feil grunner: Et skolebokeksempel på overdesign. 

         
Det kunne vært lurt å ta en titt på motehus som har drapering i sitt DNA, og ikke følger manus i plasseringen av folder. Vionnet startet denne businessen tidlig forrige århundre, og motehuset tenker nytt for å bevare relevans i dag.
 

                                                      
På vei til løvenes hule i denne? Jeg mistenker at Janelle Monáe ikke er en så talentløs shopper som det ser ut som ved første øyekast. Du kan kanskje si at hun har kjøpt katta i sekken om man tar i betraktning kriteriene nevnt øverst i saken, men her er det nok andre hensyn som veier tyngre.

Det overskuddet av alfa- hanner som skal gå brisene inn i solnedgangen, og snakke nye prosjekter denne kvelden er latterlig høyt. Selvsagt er det derfor naturlig for Janelle å tenke audition til neste rolle. (Når ikke fjellet kan komme til Mohammed, må Mohammed komme til fjellet). Hva er mer innlysende da enn å kle seg opp til karakteren som står øverst på ønskelisten?  Alle vet at innlevelsesevnen til castingsjefene ikke er fantastisk. Ligner du en drittsekk- vel, da får du rollen som en drittsekk!

Tipper det er kostymedrama à la Downton Abby Janelle Monáe forsøker å bli en del av. Eller er det planer om en nyinnspilling av Nord og Sør?

                
Om det er slitsomt å mingle med fiffen ikledd som om du var på filmsettet til den amerikanske borgekrigen, kan det være en idé å jazze opp temaet med noen hypermoderne elementer. Kjolen fra Schiaparellis aktuelle couture- kolleksjon har glanset har plisséskjørt, og inspirasjon hentet fra rustning, toppet med flerkulturelle dusker. Alternativt, kan en årganskjole i pels fra Y/ Project hinte om at du vil gjøre din egne, moderne, selvsikre tolkning av karakteren. 


                                                                  
                         Paz Vega valgte en mer minimalistisk variant at timeglass- siluetten enn Monáe, og belønnes for det.
                                                  

                                                            
Hva er vel et Vanity Fair after party uten modeller i undertøysinspirerte kjoler? Emma Roberts tok med seg ideen på selveste prisutdelingen, men får ikke for forsøket. Ikke når BH- overdelen ser ut som den er designet av Hanky Panky. Dette er grunnen til at jeg aldri stoler blindt på noe med merkelappen Armani!
 

                                                           
Om Emma Roberts er for travel med å pugge manus, burde en stylist opplyst henne om at det er tilgang til mer sofistikerte collage- blonder fra Alexandre Vauthiers couture- kolleksjon. 

                                            
Rett skal være rett: Armani har også noen heldige design. Et av de fikk Kidman klørne i. Nudefarget tubekjole med smakfull dekor gjør tunge smykker overflødig. Dette er kjolen som glir inn over alt, som ikke snakker over deg, og som sikrer at ryktet om eleganse er intakt også post- Oscar.

                                                       
Fra en tungvekter som Kidman kunne det likevel vært naturlig å forvente noen mindre forutsigbare valg. En buksedress med årets volangtema fra Alexis Mabille hadde vært en stilig overraskelse!

 
Lanvins nye designer, Bouchra Jarrar, fornyer interessen for minimalistiske kjoler med tubesiluett i sine design. Integrerte belte- og frynsedetaljer setter dessuten tradisjonelle perleborderier i skyggen, og det burde ha kommet flere red- carpet- veteraner for øret.
 

 
Brie Larson var fjorårets favoritt i fløyelskjolen fra Monse. Nå er duoen sjefsdesignere for Oscar de la Renta, og gjentok samarbeidet med Larson. Bustier med en viss dramaturgi er i tiden, og kommer i mange utgaver. Designet er en god "wing- man" til sterke kvinner.

Skuespilleren viste i løpet av kvelden hva hun er lagd av. Ekte girlpower er å nekte klappe for den beste mannlige hovedrollevinneren, Casey Affleck, når du overrekker han prisen, for å markere avsky mot de slibrige sexhenvendelsene han skal ha gjort på filmsettet til I'm still here, UTEN å være redd for å miste fremtidige jobber og ettermæle. Affleck derimot blir vel castet i rollen som voldtektsmann. Hi hi, tipper det er noen tunge manus på vei i posten as we speak. Once a villain, always a villain.

Photo cred. Vogue, Instagram #oscar2017 #mote #trend #redcarpet


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits