Innovativ strikk, eller fake news?

Journalister og politikere er ikke de eneste produsentene av falske nyheter.  Moteindustrien selger hver sesong såkalte "nyheter" som egentlig er varer vi har sett før. 

Når den svenske statsråden for arbeidsmarked og integrering, Ylva Johansson, nylig løy selvsikkert i et intervju med BBC, og sa det blir stadig færre sexuallovvbrudd mot kvinner i Svergie, var det et kroneksempel på fake news. Fakta viser en tredobling fra 2011 - 2015. Konfrontert med statistikk måtte Johansson beklage. - Det var fel av meg, sa hun.

Beklage er det ingen som gjør i motebransjen. Storytelling og overdrivelser er en del av sjarmen - og markedsføringen.  Det er ingen vits i å gi mikrofonen til kritiske spørsmål. I motsetningen til politisk tåkelegging av farlige samfunnsproblemer, får fake news- kolleksjoner ingen alvorlige konsekvenser. De får rosende omtale i motebibelen betalt av annonsekroner. 

La oss ta en titt på fake  strikk:

       

For å si det (nesten) som Carl Bildt, hva er det Raf Simons har røyka? Som ny designer for Calvin Klein tar han kategorien strikk med til en destinasjon jeg ikke har vært før, neste høst. Nakent og varmt. Og nytt.

 

                               
Pelsdebatten går sin gang. I vinter blandet den seg med flettestrikk. Jeg er interessert i alle som redesigner basic strikkegensere. Det gjorde bl.a. Belstaff i form av flettestrikket pels. Dette er nyheter som vil blande seg med dagsaktuelle nyheter når året bikker mot ny høst. Ferskvare er ikke to sider av samme sak i mote og politikk.

 

                                                                                      Strikket bluse

                                   
    
Får Natasha Zinkos strikkebluse tennene til å løpe i vann foran høsten, så kan Philosophy påberope seg på å ha gjort samme jobben i fjor. Magien med design som går litt utenfor den felles globale radaren, er en utløpsdato som strekker seg over flere sesonger. Jeg har fortsatt til gode å treffe en eneste fashionista i asymmtetrisk strikkebluse, men dette kommer til å skje. Om ikke annet, i møte med mitt eget speilbilde, håper jeg. 


  
                                                           
                                                    Høstens cardigan fra Christopher Kane har spissere albuer enn vanlig. 

                                            
                                                                           PS: Strikket kjole og sofakos er passé.

                                                 
Miuccia Prada kan være politisk. Med bakgrunn som kommunistisk aktivist i YSL- pumps serverer hun ofte originale nyheter vi ikke finner maken til. - Jeg vil ikke være politisk offisielt, jeg må snike det inn, sa hun til Vogue. Skinn og strikk har både noe fornuftig og dumdristig over seg, og snakker til arbeiderklassen og hipstere, rett fra levra.
 

 
For en gangs skyld kan vi styre unna debatten om opphavsretten til Marius- genseren. Det setter maskeløse paljetter og cutouts en stopper for.
Men å påstå at mønstrene ikke hviler på gamle strikketradisjoner er fake news ⚇

Photo Cred. Vogue.com #mote # trend #høstmote2017 #fakenews #alskenyheter #strikket
                                   

                                                               


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits